against narratives of necessity

A Communist Confession of Faith

Question 1: Are you a Communist?

Answer: *rolls eyes*

Question 2: What is the aim of the Communists?

Answer: To organise society in such a way that every member of it can develop and use digital media platforms for ironic distance or revolutionary strategy, depending on yr mood rn

Question 3: How do you wish to achieve this aim?

Answer: “hashtag activism”

Question 4: On what do you base your community of property?

Answer: Firstly, on the mass of productive forces and means of subsistence resulting from the development of industry, agriculture, trade and colonisation, and on the possibility inherent in machinery, chemical and other resources of their infinite extension.

Secondly, on Performing Technological Camp in Animated Gifs on Tumblr.

Question 5: What are such principles?

Answer: For example, every individual strives to be happy. The happiness of the individual is inseparable from the happiness of all, etc.

Question 6: How do you wish to prepare the way for your community of property?

Answer: By enlightening and uniting the proletariat, etc., etc., etc. etc., etc. etc. etc., etc. etc. etc. etc. etc., etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc., etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc.,

Question 7: What is the proletariat?

Answer: u_u_uwaii

Question 8: Then there have not always been proletarians?

Answer: No. There have always been poor and working classes; and those who worked were almost always the poor. But there have not always been WHITE PEOPLE GIFS, just as competition has not always been free.

Question 9: How did the proletariat arise?

Answer: The proletariat came into being as a result of the introduction of the machines which have been invented since the middle of the last century and the most important of which are: the steam-engine, the spinning machine and the power loom. These machines, which were very expensive and could therefore only be purchased by rich people, supplanted the workers of the time, because by the use of machinery it was possible to produce commodities more quickly and cheaply than could the workers with their imperfect spinning wheels and hand-looms. The machines thus delivered industry entirely into the hands of the big capitalists and rendered the workers’ scanty property which consisted mainly of their tools, looms, etc., quite worthless, so that the capitalist was left with everything, the worker with nothing. In this way the factory system was introduced. Once the capitalists saw how advantageous this was for them, they sought to extend it to more and more branches of labour. They divided work more and more between the workers so that workers who formerly had made a whole article now produced only a part of it. Labour simplified in this way produced goods more quickly and therefore more cheaply and only now was it found in almost every branch of labour that here also machines could be used. As soon as any branch of labour went over to factory production it ended up, just as in the case of spinning and weaving. in the hands of the big capitalists, and the workers were deprived of the last remnants of their independence. We have gradually arrived at the position where almost all branches of labour are run on a factory basis. This has increasingly brought about the ruin of the previously existing middle class, especially of the small master craftsmen, completely transformed the previous position of the workers, and two new classes which are gradually swallowing up all other classes have come into being, namely:

I. The, class of the big capitalists, who in all advanced countries are in almost exclusive possession of the means of subsistence and those means (machines, factories, workshops, etc.) by which these means of subsistence are produced. This is the bourgeois class, or the bourgeoisie.

II. The class of the completely propertyless, who are compelled to sell their labour[70] to the first class, the bourgeois, simply to obtain from them in return their means of subsistence. Since the parties to this trading in labour are notequal, but the bourgeois have the advantage, the propertyless must submit to the bad conditions laid down by the bourgeois. This class, dependent on the bourgeois, is called the class of the proletarians or the proletariat.

Question 10: In what way does the proletarian differ from the slave?

Answer: The slave is sold once and for all, the proletarian has to sell himself by the day and by the hour. The slave is the property of one master and for that very reason has a guaranteed subsistence, however wretched it may be. The proletarian is, so to speak, the slave of the entire bourgeois class, not of one master, and therefore has no guaranteed subsistence, since nobody buys his labour if he does not need it. The slave is accounted a thing and not a member of civil society. The proletarian is recognised as a person, as a member of civil society. The slave may, therefore, have a better subsistence than the proletarian but the latter stands at a higher stage of development. The slave frees himself bybecoming a proletarian, abolishing from the totality of property relationships only the relationship of slavery. The proletarian can free himself only by abolishing property in general.

Question 11: In what way does the proletarian differ from the serf?

Answer: why do i always get the stupidest shit in my asks. leave me alone

Question 12: In what way does the proletarian differ from the handicraftsman?

Answer: deep

Question 13: Then you do not believe that community of property has been possible at any time?

Answer: this is like the worst interview ever for several reasons

Question 14: Let me go back to the sixth question. As you wish to prepare for community of property by the enlightening and uniting of the proletariat, then you reject revolution?

Answer: We are convinced not only of the uselessness but even of the harmfulness of all conspiracies. We are also aware that ʎןıɹɐɹʇıqɹɐ puɐ ʎןǝʇɐɹǝqıןǝp ǝpɐɯ ʇou ǝɹɐ suoıʇnןoʌǝɹ but that everywhere and at all times they are the nxcxssxry cxnsxqxxncx of circumstances which are not in any way whatever dependent either on the ᵂᴵᴸᴸ or on the ᴸᴱᴬᴰᴱᴿˢᴴᴵᴾ of individual parties or of whole classes. But we also see that the development of the proletariat in almost all countries of the world is fOrcIbLy rEprEssEd by thE pOssEssIng cLAssEs and that thus a revolution is being ⓕⓞⓡⓒⓘⓑⓛⓨ ⓦⓞⓡⓚⓔⓓ ⓕⓞⓡ ⓑⓨ ⓣⓗⓔ ⓞⓟⓟⓞⓝⓔⓝⓣⓢ ⓞⓕ ⓒⓞⓜⓜⓤⓝⓘⓢⓜ. If, in the end, the oppressed proletariat is thus driven into a revolution, then we will d̶ef̜̕e̴̱n̷̞̭d̬͎ ̶̜̗̜̘͉ṯ͉̬̯̤͈ͅh̰̥eͅ c̷̞a͎̩̤̘̼͞u̜̺̘̬̟̳ͅs̛͇̗͚̻̟͖e̢̮̰͈̝ ͙o̹̞̯̞̦̯f̷̟͉ ̸͖̟̠͈t͖͉̘͙͘h͏̫̪̭e͝ ̴̭̜͈͓͍̮p̧̭̼̙̗̱r̪͡o̴l̥̯̻̥̫̣e͍͍̯͔͝t͙̬̥̤͖a̸̗r̨̞͎̙̘͉i͖͔͙͇̕a͓͉̥t̗̝̦͉ just as well by our “deeds” as now by our “””words”‘.”””

Question 15: Do you intend to replace the existing social order by community of Property at one stroke?

Answer: shoulda_gone_blingee

Question 16: How do you think the transition from the present situation to community of Property is to be effected?

Answer: zzzzzzzcomeonmomfivemoreminuteszzzzzzzzz

Question 17: What will be your first measure once you have established democracy?

Answer: cool blogs

Question 18: How will you do this?

Answer. I. blog platform

II. blogs, reblogs, microblogging

III. By educating all children at the expense of the state. j/k fuck school read blogs

Question 19: How will you arrange this kind of education during the period of transition?

Answer: dude. what

Question 20: Will not the introduction of community of property be accompanied by the proclamation of the community of women?

Answer: ummmm this question does not seem cool or blog

Question 21: Will nationalities continue to exist under communism?

Answer: oooookay you could probably use some blogs here are some blogs http://thecarceralnet.wordpress.com/ http://loneberry.tumblr.com/ http://www.gradientlair.com/ http://www.redlightpolitics.info/ have fun w those

Question 22. Do Communists reject existing religions?

Answer: okay im officially done with this v obnoxious quiz, see you in hell

Advertisements

Comments are closed.